ZA418 | Klaar voor de reis

Geplaatst op 13 aug 2018 - 20:15

Vandaag vertrekken de laatste drie groepen van dit zomerseizoen. ZA418 is daar één van. De groep staat nu op Schiphol.

In alle rust zijn de praktische dingen voor het inchecken geregeld. Nu de groep daadwerkelijk aan het inchecken is, duurt het niet lang meer voordat ze vanavond/vannacht naar Dubai afreist waar de deelnemers morgenochtend verder zullen vliegen naar Lusaka. Vanuit Lusaka zal de groep de reis voortzetten naar Katondo (een dorpje in het oosten van Zambia) waar ze met elkaar en de lokale bevolking zullen bouwen aan twee lerarenwoningen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.