ZA418 | 't is weer voorbij, die mooie zomer

Geplaatst op 1 sep 2018 - 19:44

De dag die je wist dat zou komen: de laatste groep van deze projectzomer is terug. Hoewel, sommige deelnemers missen nog wel iets...

De helft van de bagage is namelijk nog onderweg. Doordat alle formaliteiten daarvoor nog moesten worden geregeld werd sommige wachtende familie een beetje ongeduldig. Een zichtbaar hechte groep neemt afscheid en gaat met de familie naar huis. Ongetwijfeld zijn er heel wat verhalen te vertellen!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.