ZA419 | Een update uit Zambia!

Geplaatst op 22 aug 2019 - 22:23

Het verslag van de laatste dagen in Lilanda.

Gisteren hebben we een prachtige overdracht gehad met veel dans, muziek en speeches. Daarna hebben we onze trouwe Lilandanaren kunnen bedanken door samen met hen te eten rond het kampvuur. Vanochtend zijn we vertrokken uit Lilanda. Na een lange rit (met koelvloeistofdopje deze keer) zijn we nu weer in Lusaka. Vanavond gaan we terugblikken op het project, morgen gaan we, voordat we naar het vliegveld gaan, nog snel even langs de souvenirmarkt. En dan stappen we weer op het vliegtuig, op naar Nederland!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.