ZA422 | Begin de dag met het Wilhelmus

Geplaatst op 5 mei 2022 - 14:49

In Zambia de normaalste zaak van de wereld, in Nederland wat minder: de nieuwe dag werd vandaag begonnen met het zingen van het volkslied.

Na het ontbijt stond vandaag de vlaggenparade op het programma, besloten met het zingen van het Wilhelmus vanwege bevrijdingsdag.

Daarna was het tijd voor een nieuwe bouwdag. Vandaag wordt er vooral veel gestuct en geverfd. Ook het World Servants-logo wordt vandaag op de muur aangebracht.

De aannemer heeft ondertussen beloofd dat het dak er voor het einde van het project op komt. Dat geeft energie!

Verder is iedereen nog steeds gezond en de sfeer geweldig.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.