ZA422 | Nederlands bezoek!

Geplaatst op 30 apr 2022 - 17:27

Het kinderwerk is gestart en de kelen worden gesmeerd voor de kerkdienst van morgen.

Gister is er weer lekker gewerkt, de bekisting voor de ring balk zit er op. Het zonnetje scheen behoorlijk dus smeren was niet overbodig. Het kinderwerk is op gestart en ons eerste huisbezoek heeft plaats gevonden. Net na de lunch kwam er een auto het terrein op rijden met een blanke vrouw. Het was Gerda, een vrouw die al tien jaar in Zambia woont. Zij heeft een voedingscentrum in Mukushi. In dat programma krijgen kinderen als ze naar school gaan drie maaltijden en draaien de moeders om de beurt mee met koken. We gaan haar centrum nog bezoeken. Zaterdag ochtend is er nog even gewerkt, waarna 's middags de markt is bezocht en er flink geoefend is voor de kerkdienst van morgen.

Groeten uit het lekker warme en altijd gezellige  Matuku.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.