ZA518 | De eerste bouwweek zit erop

Geplaatst op 19 okt 2018 - 13:50

We lopen nu richting het einde van de eerste bouw week. Het bouwen verloopt super ook al is het erg warm. De waterdragers hebben er dan ook een dagtaak aan om iedereen te voorzien van drinkwater op de bouw. Nu komt de groep er achter wat het is om te bouwen voor een ander.

Ook de cultuur uitstapjes lopen goed. D.J. heeft veel goede contacten gelegd waardoor er veel te regelen valt. Les geven, les krijgen, op huisbezoek bij de meester of één van de bouwers. Het kan allemaal. Voor vanavond hebben we een zang en praise avond georganiseerd. In de buitenlucht rond een kampvuur God prijzen en aanbidden samen net de locals. Grenzen verdwijnen wanneer je samen God zoekt. Wij genieten volop en de sfeer is geweldig! Ook mogen wij onszelf en elkaar beter leren kennen door de vele gesprekken.

Veel liefs uit Zambia en bedankt voor jullie lieve berichtjes!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.