ZA518 | De laatste bouwdag is begonnen

Geplaatst op 25 okt 2018 - 12:03

De afgelopen dagen is hard gewerkt om het schoolgebouw zo veel mogelijk af te krijgen. Vandaag is de laatste bouwdag. Tussendoor werd ter ontspanning de beruchte voetbalwedstrijd Zambia-Nederland gehouden. Ook zo benieuwd wie er dit keer gewonnen heeft?

Ook al krijgen we het gebouw niet af, er wordt nog steeds hard gewerkt. Het stuken is voor velen geen hobby.... maar ook dit moet gebeuren. Levenslessen in dienstbaarheid.
Wij zijn een hechte groep geworden waar veel wordt gedeeld, gelachen en soms gehuild. We hebben bijzondere dingen mogen meemaken. Zoals Roelof zegt, God is vaak zo praktisch.

Er zijn weer diverse individuele activiteiten geweest zoals lesgeven, huisbezoeken en bezoek aan het ziekenhuis. Natuurlijk de beruchte voetbalwedstrijd tussen Holland en de bouwers. Na 30 minuten achter op de vrachtwagen en 3 voetbalvelden verder kon het beginnen. Ondanks het slechte fluiten van Johan (2 x rood voor Nederland) hebben we toch met 2-0 gewonnen. Na het avondeten een kort bezinningsmoment en even lekker chillen rond het kampvuur. De meesten vroeg naar bed op weg naar de laatste bouwdag.

Vandaag vinden de laatste werkzaamheden voor de groep plaats. Alles rondom verblijf wordt opgeruimd omdat we geen andere voetsporen willen nalaten dan het gebouw, de contacten en Gods liefde voor deze mensen. Vanmiddag vindt de ceremonie plaats, wat zoals altijd heel serieus opgepakt wordt.
Vanavond gaan we eten met alle builders en mogen we presentjes uitgeven aan alle medewerkers. Daarna gaan we de eerste zaken afbreken en opruimen ter voorbereiding van ons vertrek morgen. Dat betekent om 5 uur eruit en om 6 uur vertrekken. Nog eventjes ontspannen en dan...... See you.

Liefs van iedereen uit Zambia.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.