ZA518 | Zambiaanse dans als afscheid

Geplaatst op 27 okt 2018 - 16:07

Laatste indrukken Zambia en samen eten bij kampvuur.

Na de laatste klusjes hebben we ons gisteren voorbereid op de overdracht ceremonie. De eigenaar van de bananenfarm (Robbie) was ook aanwezig. Naast enkele speeches en Zambiaanse dans moesten we onverwacht een bijdrage leveren met zang. Uiteindelijk hebben Hendry en Roelof de overdracht mede invulling mogen geven.
's Avonds hebben we samen met alle bouwvakkers rondom het kampvuur gegeten. Om en om aan tafel toonde de onderlinge verbondenheid. Na de maaltijd hebben we de meegebrachte cadeautjes uitgedeeld. Daarna naar bed want we moesten er weer vroeg uit.

Vanochtend om 5 uur opgestaan zodat we om 6 uur kunnen vertrekken naar onze laatste overnachting in Zambia. We hebben en goede reis gehad en zijn veilig aangekomen bij Nsobe game Camp. Mooi verblijf met enige luxe. Wat dacht u van zitten op een toiletpot en staand douchen? Hoe snel kun je tevreden zijn. Vanavond gezamenlijk eten en genieten vd rust en de omgeving en dan...... Tot snel.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.