ZW117 | Genietende paparazzi

Geplaatst op 25 jul 2017 - 14:58

De Tour-de-Zimbabwe startte dit weekend met bungelende camera's om de halzen van de safari-gangers. Brenda doet verslag:

Zaterdagochtend werden we wakker getoeterd door de wachtende auto's en bus die ons naar de het Hwange National Park  zouden vervoeren. Dit was het startsein voor een lange trip! Eenmaal aangekomen hingen onze hoofden en camera's uit de ramen om zoveel mogelijk dieren te koekeloeren. Voor de juiste positie werden zelfs de chauffeurs gecorrigeerd om 10 cm naar achteren te rijden. Olifanten, apen, zebra's, giraffen, buffels, krokodillen en nijlpaarden konden wij van onze checklist afvinken na deze te gekke trip!

Al snel stapten we de auto in om onze reis te vervolgen naar de lodge bij de Vic Falls. Al zingend, dansend en slapend kwamen we aan en hebben we tot het maximale genoten van de het heerlijke eten, de warme douche en het zachte bed. Het was helaas maar van korte duur, want al snel werd de volgende ochtend het sein van de 'buddycheck' gegeven. Iedereen compleet dus instappen maar! Op naar wat spetters water: de Vic Falls! Het was liefde op het eerste gezicht want  WAUW wat was het prachtig! Met volle fotocamera's stapte we de bus in: op naar onze laatste week in Willow Park!

Van heimwee is nog geen sprake. We zijn zo langzamerhand al ingeburgerd. We beginnen de taal te leren, haren worden gevlochten, en de kinderen kijken reikhalzend uit naar onze komst bij het kinderwerk! Kortom geen zorgen wij vermaken ons meer dan prima.

P.S. Bij de lunch maken we ook steeds meer contact met de ogen van de sardientjes. Ze zijn al een stukje makkelijker weg te slikken....

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.