ZW118 | Een waar natuurwonder!

Geplaatst op 18 aug 2018 - 16:53

Na een treinreis van 16 uur kwamen we bij de Victoria Falls aan. Het onbijt was er bij in geschoten maar een pizza, inmiddels traditie als we hier komen, ging er prima in.

Nadat we de pizza achter onze kiezen hadden konden we lopend naar de Falls. Prachtig om dit natuur wonder te mogen aanschouwen met zijn vele regenbogen! Op sommige plekken kregen we een verfrissende douche. Straks lopen we terug om ons klaar te maken voor de treinreis terug.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.