ZW118 | In de nachttrein

Geplaatst op 17 aug 2018 - 20:25

Na een week hard werken en multicultureel feestvieren is het tijd voor een nachtelijke treinrit door Zimbabwe. Op naar de Victoria Falls!

Dit verslag wordt gemaakt in de nachttrein van Bulawayo naar de Victoria Falls. Iedereen is aan boord en we wachten op het vertrek, dat staat gepland om 19:00 uur. Zowel de dames als de heren hebben een eigen wagon met bedden. De reis gaat 14 uur duren waarbij we 's morgens vroeg dieren hopen te zien als we door een van de twee wildparken rijden. Donderdag hebben we de ultieme poging gedaan om de vistank waterdicht te krijgen. De vistank is de oude watertank die hoger dan het centrum staat. Vorige projecten hebben hem onder andere versterkt en in tweeën gedeeld maar hij lekte nog steeds. Nu hebben eerst een waterdichte laag aangebracht en daarna nog een afwerklaag. Zwaar werk want alle zand en cement moest omhoog gebracht worden. Plus dat het snel moest vanwege de korte droogtijd. Maar de kanjers hebben de klus geklaard. Komende dinsdag weten we of dit afdoende is geweest. Deze dag was Taj jarig en 's avonds hadden we een knalfuif met taart, drinken en chips georganiseerd voor alle drie de jarigen tijdens dit project. Het gebak in de koelkast bij Christianne thuis hebben we ruimschoots goed gemaakt  Zimbabwaanse ritmes afgewisseld met Hollandse 'ouwe gouwen'  maakte het feest compleet. Na afloop nog een kampvuur en daarn naar bed.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.