ZW217 | Een mix van hutspot, voetbal en verjaardagen

Geplaatst op 15 aug 2017 - 18:44

Zondag was een bijzondere combinatie van Hosanna, Hutspot en voetbal. Een dienst met de Baptisten gemeente in Mthsede, in een klaslokaal op geleende stoelen maar met een enthousiast Worship team

Met het WS team hadden we kilo's aardappelen, wortelen en uien schoongemaakt. Met de meegebrachte rookworsten maakten onze kokinnen er een heerlijke hutspot van. Deze werd door de gemeenteleden,voornamelijk ouderen en kinderen, met smaak verorberd.

Daarna stond de voetbalwedstrijd op het programma tegen de lokale FC.  Die wonnen we met 1-0 door een doelpunt van Rick. De dag sloten we af met een culturele avond verzorgd door de Nederlandse deelnemers.

Onderwijl werken we hard door. De kippenschuur wordt een hotel waar straks geen kip meer uit wil! Vandaag vieren we de verjaardag van Loes en Michael Harry. Beide worden 25 jaar. Ook de verjaardag van Mariëlle vieren we tegelijk met hen. Zij is 20 augustus jarig. Vanavond organiseren we een surprise party voor hen drieën.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.