ZW217 | Rare jongens, die Hollanders

Geplaatst op 23 aug 2017 - 21:28

'Rare jongens, die Hollanders.' Dat moet de Zimbabwaanse politie gedacht hebben, toen ze een gezellige bus vol zingende Nederlanders voorbij zagen rijden. Daar moesten ze meer van weten...

Maar liefst 16 keer werd de groep op de rit naar hoofdstad Harare gecontroleerd door de politie. Dat lag door de ervaringen van de heenreis al in de lijn van de verwachtingen. Zodoende was er een heuse aanhoudings-poule in het leven geroepen. Mariëlle viel al weer in de prijzen: waar ze een paar dagen geleden haar verjaardag bij de Vic Falls vierde, had ze nu het aantal aanhoudingen juist voorspeld. 

Als gevolg van de controles èn een uitgebreide lunchpauze duurde de rit naar Harare negen uur. Ondertussen zit de groep lekker in de lodge om boekjes te schrijven en spelletjes te doen. Morgen gaan ze door naar het vliegveld.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.