ZW217 | Waar is dat feestje?!

Geplaatst op 23 aug 2017 - 00:04

En of ze feest kunnen vieren in Zimbabwe... Check die video! De laatste update van Jan vanuit Bulawayo:

Hier is het feest op de slotdag van het kinderprogramma in  Mwabeni. Een kinderfeest met 220 enthousiaste kinderen die verschillende spelletjes deden en slot een Hollandse pannenkoek en ranja kregen. Vanavond hebben we het project op indrukwekkende wijze afgesloten. Mooi en ontroerend om te horen hoe de jongeren dit project hebben ervaren. Morgenochtend afscheid nemen van elkaar, dat zal de meeste zwaar vallen want we zijn een hechte groep geworden.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.