ZW217 | Zambezi National Park

Geplaatst op 19 aug 2017 - 21:25

Giraffes, impala's, een krokodil en olifanten... En dan morgen de Vic Falls. Na twee weken hard werken is het dit weekend tijd voor genieten van de schepping voor de Bulawayo-groep.

De tweede week in Zimbabwe zit erop. We hebben vijf dagen hard gewerkt aan de verschillende gebouwen van het trainingscentrum. Op de varkensstal ligt inmiddels een nieuw dak.  Maandag en dinsdag hebben we het voetbal en hygiëneprogramma in Mthsede gedaan. Daarna drie dagen Lifeskills- en kinderprogramma in Mwabeni. Vandaag zijn we naar de Victoria Falls. Vanmiddag hebben door het Zambezi National Park gereden en o.a. giraffes, impala's, een krokodil en olifanten gezien. De huisjes waarin we verlijven staan aan de de rivier de Zambezi. Morgenochtend gaan we de Vic Falls bekijken en dan terug naar het project voor de laatste week. Het gaat goed met ons. Iedereen is moe maar gezond. Nog bedankt voor de groeten die we woensdag  hebben voorgelezen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.