TA217 | Missie bijna volbracht

Geplaatst op 24 mei 2017 - 20:51

De Leger des Heils-groep heeft de laatste werkdag achter de rug. Geert-Jeroen schrijft over de voortgang in Tanzania:

Vandaag was onze laatste werkdag. We hebben de werkzaamheden bij de fysiotherapie grotendeels afgerond. Er was tegenslag in de binnenruimte omdat het plafond vernieuwd moest worden. Morgen proberen enkelen van ons nog wat schilderwerk af te maken. Morgenmiddag dragen we alles over tijdens een officiële bijeenkomst waarna er een einde komt aan ons project. 

Morgenavond vliegen we terug naar Nederland waar we vrijdagmorgen rond 7 uur hopen te arriveren.

We hebben mogen bouwen aan een fantastisch project en aan onszelf. De komende tijd zullen er nog vele foto's en filmpjes van ons verschijnen op Facebook. 

Dit is het laatste bericht vanuit Tanzania, Dar es Salaam.

https://www.facebook.com/groups/1905057909716391/permalink/2022730151282...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.