Paul Emans nieuwe directeur

Geplaatst op 18 mrt 2014 - 16:36

Paul Emans is per 18 maart benoemd tot nieuwe directeur van World Servants. Emans is een ervaren bestuurder, die zowel in het bedrijfsleven als in de not-for-profit sector zijn sporen heeft verdiend. World Servants is verheugd over de aanstelling en ziet in Emans een uitstekende opvolger van Riek Lock en Jan Bosman, die de organisatie het laatste anderhalf jaar hebben geleid als bestuurders ad interim. Op 18 maart begon Paul zijn aanstelling met een officieel welkom met bloemen door Bettie van Noorloos van de Raad van Toezicht.

Paul Emans werkte sinds 2004 als interim-manager voor diverse organisaties en als bestuurslid van verschillende maatschappelijke organisaties. Hiervoor was hij acht jaar directeur van Compassion Nederland, een internationale christelijke hulporganisatie voor kansarme kinderen. Ook heeft Emans ruime ervaring opgedaan in diverse managementfuncties in het bedrijfsleven. Met Emans heeft World Servants een gedreven bestuurder gevonden die gaat voor ‘kloppende harten en kloppende systemen’. Emans: “Het unieke uitgangspunt van World Servants,‘verandering aan twee kanten’, spreekt mij bijzonder aan. Ik vind het een voorrecht om vanuit mijn idealen een bijdrage te mogen leveren aan het verder uitbouwen van deze mooie organisatie.”

World Servants
Emans zal aan de slag gaan als Algemeen Directeur van World Servants. Hij zal samen met het management team leiding geven aan het team in Wolvega. Verder zal hij World Servants bij organisaties, stichtingen, bedrijven en kerken onder de aandacht brengen om ze te motiveren een project te doen, financieel bij te dragen of op een andere manier samen te werken.

In onderstaand filmpje stelt hij zich graag aan je voor:

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.