School in Sebeta geopend

Geplaatst op 18 dec 2013 - 11:16

De school in Sebeta, Ethiopië, waar in 2012 een groep aan mee heeft gewerkt is geopend. Partnerorganisatie EKHC en de lokale bevolking heeft de school verder afgemaakt. De kinderen uit een buitenwijk van Sebeta kunnen nu ook onderwijs volgen.

In november waren Arie de Boer en Tom Bouwman als set-up medewerkers op bezoek in Ethiopië om de voortgang van de projecten te bekijken. Tijdens dit bezoek werd de school feestelijk geopend en de latrines overgedragen aan de lokale overheid en de school. Dit ging gepaard met veel speeches, linten doorknippen en gezamenlijk eten. Veel ouders kwamen kijken bij de opening van de school en de kinderen vermaakten zich prima op de naast gelegen speeltoestellen. Er zijn twee leerkrachten aangesteld die aan de negentig ingeschreven kinderen les geven. Er zijn drie klassen; klas 1 en 2 van de kleuterschool en klas 1 van de basisschool. De latrines zijn op enkele kleine afbouwwerkzaamheden klaar.

De foto's van de opening staan op Flickr.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.