Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

lokalen voor een basisschool in Makomp

  • De groene natuur
  • Kinderen krijgen buiten les
  • Onderweg naar de bouwplaats
  • Een dagje naar de stad
  • Kippetjes
Groene omgeving
Wit palmstrand
Les in een echt klaslokaal

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt met partnerorganisatie Cotton Tree Foundation mee om de basisschool van Makomp compleet te maken. Met vier nieuwe klaslokalen krijgen alle kinderen les in een echt lokaal. Een deel van de kinderen krijgt nu nog les op de veranda en op een andere locatie. Door deze nieuwe lokalen erkent het Ministerie van Onderwijs deze school officieel.

Voor wie?

Je gaat aan de slag voor de huidige 238 leerlingen van Michael Kamara Memorial Pre- and Primary School in Makomp. Deze basisschool biedt als enige school in de nabije omgeving ook kleuteronderwijs aan. Met nieuwe lokalen kunnen er meer kinderen op deze school les krijgen.

Waar ga je dat doen?

Makomp ligt in het Port Loko district, het noordwesten van Sierra Leone. Een groene omgeving, vol met palmbomen waarvan palmolie wordt gemaakt. De mensen in Makomp leven vooral van de landbouw. Cotton Tree Foundation heeft in Makomp ook een trainingscentrum op het gebied van landbouw.

Waarom?

Les in een echt klaslokaal in plaats van op de veranda. Bouw jij mee aan vier klaslokalen voor de basisschool in Makomp, Sierra Leone?

31-7 tot 20-8-2025bijdrage: 3295 Tickettoeslag: 150 Visumtoeslag: 125 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Je bevindt je in de thuisomgeving van Cotton Tree Foundation. De omgeving maakt je stil verwonderd. Zoveel bomen, zoveel groen. Tijdens het bouwen geniet je van deze adembenemende regio.

Verandering

Oorspronkelijk kregen de leerlingen van de school in Makomp les in een kippenhok. Dankzij drie eerder door World Servants gebouwde lokalen is dat gelukkig niet meer nodig. Inmiddels zijn er ook latrines beschikbaar. De drie lokalen trekken steeds meer leerlingen aan maar zijn niet genoeg om alle kinderen van de kleuterklassen en basisschool les te geven. Een deel van de kinderen krijgt les op de veranda of een andere locatie. Daarnaast erkent de overheid een school van drie lokalen niet officieel als school. Het is dus noodzakelijk dat er vier lokalen bij komen. Zo krijgen alle leerlingen les in een echt lokaal. Met een officiële erkenning als school krijgen de docenten lesmaterialen en salaris van de overheid. De bouw van deze lokalen heeft dus een grote impact op de kwaliteit van het onderwijs in Makomp.

Doelen:

  • Vier klaslokalen bouwen.
  • Geschikte ruimtes voor alle leerlingen.
  • De overheid erkent de school.

Wat doe je nog meer?

Naast het bouwen krijg je wellicht de kans om mee te werken met een boer op het land. Je kunt een plaatselijke maaltijd leren koken, water halen, een bezoek brengen aan de markt of een boottocht maken. Leer meer over de boeiende cultuur, talen en geschiedenis van Sierra Leone. Aan het einde van je project is het tijd voor wat welverdiende rust op het mooie palmstrand bij de hoofdstad Freetown.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


CTF

Met de bouw van vier klaslokalen in Makomp krijgen alle kinderen les in een klaslokaal en niet meer in een kippenhok of op de veranda.

Umaru Fofanah

3295,-

Toeslagen:

€275

31-7 tot 20-8-2025