[ta113] De groep en alle tassen veilig in Tanzania

Geplaatst op 16 jul 2013 - 19:11

Na een lange nacht op het vliegveld van Dubai zijn alle deelnemers én alle 49 tassen veilig in Dar es Salaam gearriveerd, meldt Betty Hoekstra, hoofdleider van de groep.

De groep heeft een goede vlucht gehad. Op Dubai, waar 10 uur gewacht moest worden, hebben de deelnemers die zin hadden in wat nachtrust prima kunnen slapen. De deelnemers die daar geen zin in hadden, hebben zich ook vermaakt. Het gaat goed met de groep, de sfeer zit er goed in en ze hebben allemaal veel zin om door te reizen naar Handeni. Vannacht slapen ze nog een nacht in Dar es Salaam en morgenochtend vroeg worden ze met een bus opgehaald om de tocht voort te zetten naar Handeni. Allemaal de hartelijke groeten!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.