[ta113] Tanzania-groep veilig in Handeni

Geplaatst op 17 jul 2013 - 21:20

We zijn er, meldt hoofdleider Betty vol enthousiasme. Geheel tegen Afrikaanse principes in was de bus vannochtend zo vroeg, dat alle deelnemers inclusief staf nog op bed lagen toen de toeter voor vertrek al klonk. Een bus die meer dan optijd was dus!

Het eerste bericht vanuit Handeni. Vanochtend in alle vroegte is de groep vanuit Dar es Salaam met de bus vertrokken richting Handeni. Het was een zeer voorspoedige reis, die sneller liep dan verwacht. Rond de klok van 16.00 uur arriveerde de groep in Handeni. Het eten wat klaar staat was meer dan fantastisch, aldus Betty. Inmiddels zijn ook alle slaapvertrekken ingericht, en is het terrein verkend. Morgenochtendvroeg gaat de groep naar het eerste dorpje waar zij zullen gaan bouwen, hier zal een officiële opening van het project zijn en zal de groep op z'n Tanzaniaans welkom geheten worden. In de middag vertrekken ze dan naar een dorpje verderop, waar in 2010 een groep gebouwd heeft aan huizen voor de allerarmsten. Op deze manier zullen de deelnemers direct gaan zien en horen wat het effect zal zijn van hun inspanningen de komende weken. Na deze dag, die ongetwijfeld indrukwekkend zal zijn, volgt er nog een verrassingsprogramma voor de groep......een echt "kennismakings café". Wat dat inhoudt, hoort u vast de volgende keer! Een hartelijke groet van Betty en haar groep die nog steeds enthousiast en gezond is!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.