VBW17: Droominee opent creatief zondagsviering

Geplaatst op 7 mei 2017 - 14:17

Vanochtend vonden bij alle huisjes de eerste GMG's (goedemorgen gesprekken) plaats. Daarnaast was er de viering in de sporthal met inspirerende woorden, een skypesessie met Zimbabwe en muziek. Dat is de manier hoe World Servants de zondag viert!

Iedereen zat met volle aandacht naar de opening te luisteren van de Droominee. Inspirerende en mooie woorden werden verteld op het ritme van de muziek. Voor niet iedereen is het vanzelfsprekend dat ze naar de kerk gaan en daarom werd er even benoemd dat iedereen zich thuis en welkom mag voelen tijdens deze viering.

Er werd volop meegezongen met de mooie opwekkingsliederen die de band verzorgde. Tussendoor werd er geskyped met de partner van Zimbabwe, Sheunesu Masuka. “Hoe zie jij je Horizon in relatie met je geloof?”, luidde de vraag van Geert.

De preek werd gehouden door Richard Santinge, die een mooi verhaal vertelde en daarna vertelde over zijn reis naar Ethiopië samen met zijn dochter en 30 anderen van zijn gemeente en wat dit voor zijn dochter heeft betekend. Zijn dochter werd echt geraakt door het rotsvaste geloof van de arme mensen in Ethiopië en koos ervoor om samen met God verder te gaan. Hij hoopt dat iedereen die een reis gaat maken met World Servants dit ook mee mag maken en zijn of haar horizon mag verbreden!

Meet the horizon.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.