[za113] Groep ZA113 veilig geland in Lusaka

Geplaatst op 4 jul 2013 - 23:53

Hoofdleider Jonathan Versluis belde om 23.35 uur om door te geven dat de groep een zeer voorspoedige reis heeft gehad en veilig is aangekomen in Lusaka.

De deelnemers gaan nu met de bus naar het hotel voor de overnachting. Morgenochtend (vrijdag) wordt de reis voortgezet naar Miloso.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.