[ZA314] Dinsdag, de hele dag bouwen

Geplaatst op 5 aug 2014 - 13:56

Een verslag van de eerste bouwdag in Chimoza.

Lieve allemaal,

De eerste echte werkdag in Chimoza. Lees de hele dag bouwen/werken!!! We zijn enthousiast en vol energie zijn we begonnen met de bouw. Een paar mensen hebben inkopen gedaan en geld geregeld in de stad en daarom kunnen ze dit bericht plaatsen. Er is een goede sfeer. Deze morgen is de scheit geslacht en dit vinden we deze dag op ons bord terug.. Voor velen een ervaring om nooit te vergeten.

Gisteren hebben we tijdens het eten de topper van de dag benoemd: Jaap van Dam. Daarmee werd hij ook gelijk de coordinator voor het hele project. Hij was en is hier supertrots op.

Gisterenavond hebben we met de lokale bevolking stil gestaan bij wat we hier precies komen doen en waarom dat belangrijk is. Daarnaast hebben we de do's and dont's behandeld, dit alle onder de bezielende leiding van ons cultuurstaflid Altina.

De GMG gesprekken lopen prima en men gaat heerlijk met elkaar in gesprek over de verschillende onderwerpen.

Nu zijn jullie natuurlijk wel verwend met twee berichten op 1 dag, dit zal zeker niet de standaard worden.. Vanavond gaan we de groetjes voorlezen, waarvoor veel dank!!

Lieve groetjes van ons allemaal

 

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.