[ZA314] Groep in twee delen terug naar Nederland

Geplaatst op 22 aug 2014 - 09:10

Gisteravond bleek in Lusaka dat de vlucht naar Dubai overbooked was, waardoor 18 deelnemers (inclusief een aantal stafleden) niet mee konden op de geplande vlucht naar Dubai. Gisteravond hebben we alle ouders van de deelnemers die dit betreft al kunnen bereiken hierover. Als je / u gisteravond dus NIET gebeld bent, betekent dit dat uw zoon/dochter/man of vrouw vanmiddag gewoon op de geplande vlucht zit!

De achterblijvers zijn in een hotel ondergebracht en kregen de boodschap dat zij de volgende dag om dezelfde tijd met het volgende vliegtuig naar Dubai zouden kunnen vertrekken. Dat zou betekenen dat zij precies 24 uur later dan gepland in Nederland aankomen. We hebben dit nog niet bevestigd gekregen, dus we wachten de verdere berichten hierover vandaag nog even af voordat we de vluchtgegevens publiceren. Het gaat verder goed met de groep die nog in Dubai zit. Zodra we meer weten over het vervolg van hun terugreis, laten we het weten via een volgend nieuwsbericht.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.