[ZA414] Aangekomen in Miloso

Geplaatst op 6 aug 2014 - 21:01

De groep is veilig op bestemming aangekomen! Vanmorgen in Lusaka had de groep al een uurtje kinderwerk erop zitten omdat zoveel kinderen langs het guesthouse liepen waar de groep verbleef dat ze alvast even warm konden draaien. Ze hebben een goede reis naar het Mkushi district gehad en hebben al de eerste maaltijd van kok Tito verorberd. De sfeer in de groep is prima en iedereen krijgt de hartelijke groeten! Later zal de groep uitgebreid verslag doen van hun belevenissen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.