World Servants en Maquita tekenen nieuwe overeenkomst

Geplaatst op 12 okt 2017 - 12:24

Hoog bezoek uit Ecuador op het World Servants-kantoor. Afgelopen week kwamen directrice María Jesús en Marina op bezoek. 

Fair Trade is een kernwoord uit de missie van Maquita, voorheen MCCH. De organisatie werkt met cacaoboeren, die in Ecuador vaak worden uitgebuit en een lage prijs voor hun cacao krijgen. Door te werken aan onderwijs en coöperaties te vormen, wordt de kwaliteit van de cacao beter en krijgen boeren een eerlijke prijs. Zo kunnen ze zorgen voor hun familie en hun gemeenschap.

María Jesùs en Marina zijn in West-Europa om hun de organisaties waarmee ze samenwerken te bezoeken en nieuwe relaties te leggen. Zo versterken ze het draagvlak voor het werk van Maquita en kunnen ze in Ecuador nog meer boeren bereiken. 

Als onderdeel van hun trip brachten ze chocola langs op het World Servants-kantoor. Ze blikten terug op de samenwerking met World Servants, die al sinds 2004 bestaat. Er was ook tijd om vooruit te kijken: World Servants en Maquita tekenden een nieuwe meerjarenovereenkomst, waardoor in elk geval tot en met 2020 projecten in Ecuador zullen worden georganiseerd. 

Voor het komende jaar is nog plaats op de projecten in Ecuador. In de dorpen Suya en Bula Bula wordt gewerkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van cacaoboeren. 

Meer info over het project in SuyaMeer info over het project in Bula Bula

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.