ZA316 | Last but not least.

Geplaatst op 8 aug 2016 - 22:18

De deelnemers van ZA316 hebben de afgelopen weken nogal wat geduld moeten opbrengen. Ze vertrokken vanavond als laatste project van deze zomer naar Mzululwa in Zambia. Op het moment van schrijven is de ploeg aan het taxiën op de Schiphol om zometeen de lucht in te gaan op weg naar de tussenstop in Dubai.

De groep zal in Mzululwa de klaslokalen die bijna klaar zijn afronden. Daarnaast zorgen ze voor de bouw van lerarenwoningen. Met de bouw van deze woningen voorkomt de school dat lessen vaak uitvallen omdat er, op dit moment, regelmatig geen leraar in de buurt kan zijn. Meer over het laatste project van deze zomer lees je op de projectpagina van deze werkvakantie.

Onderstaand nog een filmpje van het vertrek van de Zambia-gangers.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.