[SL114] Eerste nieuwsbericht van staf SL114

Geplaatst op 3 jul 2014 - 12:29

Nog tien nachten slapen en dan mogen we vertrekken vanaf Schiphol via Casablanca naar Sierra Leone. Daar hopen wij met elkaar gedurende drie weken in samenwerking met de lokale bevolking klaslokalen te gaan bouwen, met elkaar genieten van de cultuur, leren van elkaar, mooie uitstapjes doen, in gesprek gaan en ga zo maar door. Het is voor de achterblijvers altijd weer spannend wat daar allemaal op zo'n project gebeurt.

Daarom heeft World Servants speciaal voor de achterblijvers het volgende geregeld; op de site van World Servants ( https://www.worldservants.nl/nieuws/SL114 ) kunt u de nieuwsberichten van ons project volgen. Wij streven er naar om frequent berichten op de site te zetten, maar zijn hierin afhankelijk of we wel of niet internetverbinding hebben.

Ook kunt u de groeten doen aan deelnemers van onze groep (het is afhankelijk van de internetverbinding of wij dit tijdens onze reis kunnen lezen of pas na het project). Dit kunt u doen via https://www.worldservants.nl en dan staat er rechtsboven 'doe de groeten aan', u kunt daar de naam van de deelnemer, van u uzelf en de boodschap invullen.

Staf van SL114

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.