20.000 keer 'Bouwen Aan Verandering'

Geplaatst op 19 mrt 2019 - 14:07

Ze wist niet wat haar te wachten stond toen Isa zich aanmeldde voor haar derde werkvakantie met World Servants! Benieuwd naar wat haar overkwam? Bekijk snel de video hieronder!

Isa had eigenlijk hele andere plannen voor de komende tijd: ‘Ik vond het ontzettend jammer dat ik niet mee op project kon, vanwege mijn aanmelding voor de Politieacademie. Toen ik daar niet aangenomen werd was het eerste waar ik aan dacht: "Ik kan op project!" Omdat ik de vorige twee projecten zo gaaf vond schreef ik mij de volgende dag direct in.’ Dat jongeren die al eens op project zijn geweest erg toegewijd zijn aan World Servants is een ding wat zeker is. Het is bijzonder om te zien dat veel oud-deelnemers zich dit jaar inzetten als leider of vrijwilliger. Aankomende zomer vertrekt World Servants met bijna 900 jongeren naar diverse projecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.