GH619 | De dagen vliegen voorbij in Accra

Geplaatst op 6 mei 2019 - 12:05

"Ons project is alweer halverwege. Het gaat goed met ons en het is bijzonder om met de meiden bezig te zijn!"

Hoofdleidster Tineke geeft een terugblik op afgelopen weekend: "De afgelopen dagen hebben we met het life skills programma gehad over vriendschap en relaties. Ook de EHBO lessen waren voor de meiden leerzaam. Vandaag, zaterdag, was een stranddag gepland. Maar die is letterlijk in het water gevallen. Want ook in Ghana regent het wel eens. Daarom hebben we ons bezig gehouden met allerlei spelletjes zoals blik gooien, eierrace, ballon doorgeven en touwtje springen. Het uitje naar het strand met de meiden staat nu voor woensdag op het programma. Inmiddels is door de klussers een vijftal lokalen in het schooltje geschilderd. Deze gaan we nog voorzien van leuke en leerzame tekeningen.

Gisteren hebben we een bijzondere dag gehad. De kerkdienst werd bij ons op het project gehouden. Hier in Ghana begint de kerkdienst met een bijbelstudie. In verschillende groepen wordt een bepaalde bijbeltekst behandeld. Om 10 uur startte de dienst, waarbij ook veel locals aanwezig zijn. De Afrikaanse vrouwen hebben hun mooiste jurk aangetrokken. De woorden van de dienstleider zijn in het Engels en worden vervolgens vertaald in het Ghanees door een collega. Tijdens deze bijeenkomst, die overigens drie uur duurde, werd onze groep welkom geheten. We hebben een aantal liederen gezongen. Ook kregen we de zegen mee. 

Vandaag gaan we verder met het kinderwerk en staat het Life skills onderwerp trouwen en een EHBO les op het programma. Het verven van lokalen is inmiddels in een vergevorderd stadium. Door een aantal creatievelingen onder ons zijn er leuke tekeningen op de muren van de klassen aangebracht. 
Ondanks de verzengende hitte is het mooi om dit zo met elkaar te doen. Bijzonder zijn de Goede Avond Gesprekken waarbij we onze ervaringen met elkaar kunnen delen. We maken ons op voor de laatste dagen. We vervelen ons geen moment, maar daarmee komt ook het afscheid van de meiden en dit project in zicht........

Liefs van een enthousiaste groep van het Lifeline project in Accra Ghana."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.