NI117 | Zondagse pannenkoeken

Geplaatst op 23 jul 2017 - 09:19

De Woord en Daad-groep geniet van een rustdag in Nicaragua.

Zondag 23 juli 2017

Nu dan wel uitslapen, tot 9.00 uur. Natuurlijk waren er enkele diehards die wel om 05.30 uur de dag begonnen. De kerk waar we deze zondag verwacht werden, was op twee minuten loopafstand. Hier wordt op doordeweekse dagen ook het kinderwerk gehouden. Door de gaten in het dak en de muren konden we de blauwe lucht zien, heel fijn dat het niet regende. Wederom hielden wij een ‘uitvoering’ van het lied ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God’. Vooral de canon versie wordt met bewondering beluisterd. De pastor bedankt Arian voor de samenwerking en hij merkt op dat het bijzonder is dat er zelfs mensen uit Nieuw-Zeeland gekomen zijn om bij het bouwproject te helpen. Femke krijgt nog een complimentje voor haar Spaans. Na de dienst wachten er overheerlijke pannenkoeken op ons, gebakken door onze geweldige John. Hij heeft van elf uur tot kwart voor twee pannenkoeken voor ons gebakken. Een hele klus voor een hongerige groep. Iedereen genoot maximaal van deze Nederlandse lekkernij. ’s Middags mocht iedereen zelf weten wat hij ging doen. Er werd geslapen, gelezen en een preek beluisterd. Rond 17:00 gingen we met een aantal van de kerk en omgeving nar een vlakbij gelegen voetbalveldje. Nicaragua vs Holland.
Op het avondmenu stond geheel volgens de verwachting kip, rijst en salade. We sloten de dag af met een Bijbelstudie. 
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.