NL2021 | Groep Delft op weg naar Duitsland

Geplaatst op 9 aug 2021 - 08:26

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de groep is nu dan toch echt vertrokken richting Leipzig. 

Het is nog vroeg als groep Delft zich verzameld bij de CGK in Delft. Ondanks de kleine oogjes van verschillende deelnemers merk je toch de opwinding in de groep.. We mogen!

Even leek het er 1,5 maand geleden op dat na twee jaar wachten het project toch niet door kon gaan. In de afgelopen tijd is er door de partner in Duitsland, het leidersteam en World Servants hard gewerkt aan een alternatief en dat is gelukt!

Nadat ook de laatste deelnemers zijn gearriveerd neemt hoofdleider Anne-Marie het woord. Helaas geen reis naar Malawi, maar naar Leipzig. Het belooft een mooi project te worden! Samen wordt de reis in gebed bij God gelegd. 

Rond 8 uur vertrekt de groep met de bus. Twee leiders, waaronder Anne-Marie volgen hen met eigen auto, zodat de groep ook eigen vervoer heeft in Duitsland.

Vandaag aan het eind van de middag hoopt de groep in Leipzig aan te komen. 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.