SL219 | We draaien op volle toeren!

Geplaatst op 15 aug 2019 - 16:56

'We gaan mooi', schrijft hoofdleider Hanno in zijn update. Deze keer met groeten terug!

Nieuwe blog vanuit Sierra Leone !

Dinsdagmiddag zijn we verder gegaan met bouwen, de muren van de school zijn bijna af. De avond hebben we afgesloten met een gezellig kampvuur met de lokale bevolking. We hebben liederen gezongen en stoelendans gedaan, het was erg gezellig en de locals hebben een fantastische avond gehad!

Woensdag was de tweede kinderwerkdag. De kinderen waren erg blij met het werkje dat ze gingen maken, zelfs de volwassenen deden mee. De muren van de school zijn zo goed als af, we zijn al begonnnen met de voorbereidingen van het dak. 's avonds hebben we lekker pancakes gegeten. Na het eten is ons iets verteld over de geschiedenis van Sierra Leone onder genot van Hollandse stroopwafels en drop.

Vandaag zijn we weer om half 7 weer gaan ontbijten met verse broodjes en nu zijn we weer hard aan het werk op de bouwplaats met de lokale bevolking. De muren worden vandaag nog afgerond en ondertussen zijn we druk bezig met de voorbereidingen van het dak, we gaan mooi!

De groetjes vanuit Sierra Leone!

We vinden met heel fijn dat we zoveel groetjes hebben gekregen uit Nederland. De komende blogs zullen we per keer een aantal deelnemers de groetjes terug laten doen, hierbij de eerste!

Hanno [Hoofdleider]: Aan alle ouders; ik ben super trots op iedereen in de groep!

Joanne [Leider kinderprogramma]: Lieve familie, ik geniet erg ondank alle primitieve omstandigheden! Met de suiker gaat het gelukkig heel goed. Geniet nog van jullie vakantie! En ik kan niet wachten todat ik weer lekker aan de Bert en Driek zit.

Bastiaan: Hoi allemaal, hier is het super, groeten uit het warme Afrika!

Marlinde: Lieve Arie en familie, ik hier de ervaring van mijn leven, en heb het daarmee dus erg naar de zin! Ik denk aan jullie <3

Willard: Lieve familie en Maria, ik hou van jullie! Ik heb het onwijs naar mijn zin hier!

Sarah & Maria: Pa, ma, Ruub en Essie, we houden van jullie! We genieten hier enorm en we hopen jullie weer snel terug te zien!

André: Het gaat heel erg goed met mij, ik heb het naar mijn zin!

Leantine: Lieve Niels en de rest! Ik heb het hier onwijs naar mijn zin! het is super warm hier! Het gaat super goed met bouwen, de school staat al bijna! Ik hoop jullie allemaal weer snel terug te zien! Liefs Leantine (vd Bosjes, laat even weten hoe het met oma is)

Elise: Hoi iedereen, Het gaat hartstikke goed hier! het was wel ff wennen hoor! (Schoon) papa en mama fijne vakantie daar in Frankrijk! Vast net zo warm als hier. Vergeet niet de groetjes terug te doen, zou ik leuk vinden! Liefs van mij!

Luan: Lieve allemaal, het gaat heel goed hier, heb het erg naar mijn zin! Dank jullie wel voor jullie lieve groetjes! X

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.