ZA218 | Bijna tot het dak

Geplaatst op 26 jul 2018 - 12:13

Even een kort berichtje uit het koude Zambia, naar het hete Nederland. Nog maar een paar dagen zijn we aan het bouwen, maar het gaat zo ontzettend hard dat we al bijna aan het dak kunnen gaan beginnen. Daarnaast hebben we veel ruimte voor cultuur, en kunnen we spelen met de 100 kinderen. 

Ja, u leest het goed! Nog even keihard met elkaar werken en het dak van de school zit erop. Gelukkig bedenkt Robert-Jan (bouwleider) genoeg andere werkzaamheden die we kunnen uitvoeren. De nieuwe latrine is bijvoorbeeld al uitgegraven, ongeveer 4 meter diep. De materialen worden super snel geleverd, niet echt Afrikaans, maar ontzettend fijn om de bouw op snelheid te houden. Zo kunnen we lekker doorwerken. 

Aankomende dagen zijn we druk bezig met cultuurbezoekjes en gaan we volgende week zelfs logeren bij de lokale bevolking. 

We zijn nog met z'n allen tot een schokkende ontdekking gekomen... De latrines zijn niet alleen ons toilet, maar ook de woon/slaapplaats van vleermuizen. Even rustig naar de wc kan dus helaas niet. Als je niet oppast vliegt er zo een vleermuis tegen je aan. Poepen met een handicap dus. 

Dit was even een korte update, dat het met ons allemaal hartstikke goed gaat. Bedankt voor alle lieve groetjes! We hopen dat jullie zo fanatiek blijven doorsturen, daar worden we allemaal helemaal blij van. Volgende week printen we weer nieuwe groetjes en hopen we wat persoonlijke berichtjes te sturen. 

Groetjes voor alle thuisblijvers! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.