GU215 | Terug in Nederland

Geplaatst op 14 aug 2015 - 22:10

Met een hersenpan vol verhalen, beelden, ervaringen, geuren en kleuren zijn we weer terug op Hollandse bodem.

Donderdagmiddag 14.00 uur, lokale tijd, zijn we door Samuel van AMG Guatemala uitgezwaaid op het vliegveld van Guatemala Stad. Daarvoor hebben drie deelnemers nog hun sponsorkind bezocht. Indrukwekkende ontmoetingen. Vooral als je hoort wat de leefomstandigheden zijn van sommige kinderen. Na een hele fotosessie op glijbaan, schommel en alle hoeken van de klas hebben we nog een rondleiding gekregen op de school. Deze school van AMG ligt midden in een rode wijk. Een gevaarlijke omgeving waar drugskartels en straatbendes strijden om de macht over de wijk. Nu zijn de drugskartels er de baas en is het voor de bewoners rustig geworden. Het is tegenstrijdig dat deze ervoor zorgen dat mensen veilig over straat kunnen. En dat midden in die wijk AMG Guatemala haar werk doet en 120 kinderen (na)schoolse opvang geeft in een veilige omgeving. Respect voor hun werk in zulke omstandigheden. We hebben hier gezien hoe het verschil gemaakt wordt!

Vrijdag, rond 12.30 uur lokale tijd, zijn we weer geland in het redelijk warme Nederland. Na het afscheid van elkaar na bijna drie intensieve weken was het tijd om familie en vrienden terug te zien. Als groep hebben we een fantastische reis achter de rug. Nu gaan we de foto’s bekijken, alles bespreken en verhalen vertellen. AMG Guatemala, bedankt voor de mooie weken en indrukwekkende huisbezoeken, de projecten, de ontmoetingen met kinderen en ouders en alle andere onderdelen van het programma. Gods zegen met het indrukwekkende werk dat jullie doen op scholen en via de naschoolse opvang. Goed dat we dat de afgelopen weken hebben meegemaakt.

Allemaal bedankt en adios.

Corjan Rink

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.