Ecuador | ‘De mensen daar zijn ook echt een inspiratiebron.'

Drie weken bouwen aan een cacaocentrum in de jungle van Ecuador leverde niet alleen een eerlijker inkomen voor de boeren van La Libertad op. Voor Eviroos, Timo en Joël was het een avontuur dat hen stil zette bij wat echt belangrijk is. Ze leerden dankbaar te zijn.

Lees verder

Ecuador | Jorrit leerde over leiderschap in Ecuador

Jorrit Bergstra (25) ging afgelopen jaar voor het eerst mee als leider. Op de laatste avond van zijn reis in Ecuador blikt hij terug op zijn eerste project als leider van het kinderprogramma. Hij vertelt hoe World Servants hem veranderd heeft:

Lees verder

Ecuador | "Je geeft veel, maar je krijgt nog veel meer terug."

Mariëlle van Herk (18) en Suzan Remmers (16) uit Klaaswaal sprongen in het diepe en gingen mee naar Ecuador. ‘Bijzonder om te zien hoe snel een groep zo hecht is.’

Lees verder

Ecuador | Change in process

Sophie Brevoord vertelt wat World Servants voor haar betekent. Zo heeft ze ondervonden dat deze drie weken op reis zorgt voor verandering bij jezelf, in de gemeente en natuurlijk het projectland zelf.

Lees verder

Ecuador | Impact van onze komst

Ecuador 2013, of EC113 (met het Feestteam zoals wij het noemden) was mijn eerste project. Van een aantal familieleden had ik niets dan enthousiaste en lovende verhalen gehoord over het werk dat World Servants doet. Eenmaal op locatie in Cumbuchi was het ook niet anders dan geweldig, de omgeving was prachtig, de groep was super, in het Spaans praten met de locals… oké, dat was lastig, maar ook heel gaaf.

Lees verder

Ecuador | Bouwen met woorden en daden

Margriet de Boer is afgelopen zomer naar Ecuador geweest, ze vertelt: 'Door drie weken met elkaar fanatiek te bouwen aan een stukje van de wereld, wordt de groep heel hecht. Je bouwt niet alleen met materialen, maar ook met woorden en daden. Door te delen, praten, luisteren en accepteren.

Lees verder

Ecuador | Blog vanuit Ecuador door projectvoorbereider Jiska

'Hoe verloopt zo'n voorbereidingsreis?' wordt er wel aan ons gevraagd. Projectvoorbereider Jiska is op 2 januari 2014 vertrokken naar Ecuador. Ze bezoekt meerdere projecten en doet verslag. Ook als projectvoorbereider loop je er tegenaan dat je in een projectland flexibel moet zijn maar ook dat je mooie resultaten van de projecten ziet.

Lees verder

Ecuador | Verder kijken dan je neus lang is

Verslag van projectvoorbereider Jiska Riphagen-Gietema over haar setupreis in Ecuador.

Lees verder