MA117 | Stervenskoud in Rukuru

Geplaatst op 18 jul 2017 - 22:09

Wie zegt dat het altijd warm is in Afrika? Vandaag hebben de deelnemers vuurtjes moeten stoken op de bouwplaats om warm te blijven. Ondanks dat zit de sfeer er goed in en vordert de bouw zeer gestaag.

Hoofdleider Theunis Sjoerd vertelt aan de telefoon dat de bouw van de tweede lerarenwoning vlot verloopt. Naast bouwen heeft de groep vandaag voor de storytelling een uitstapje gemaakt naar Kaviwale en Kavinkhama, waar eerdere projecten van World Servants zijn uitgevoerd. Het was heel bijzonder voor de deelnemers om voltooide bouwprojecten te zien. Het heeft hun een goede indruk gegeven wat de impact kan zijn van een World Servants-project op de lokale gemeenschap.

Morgen gaat de groep naar een grotere plaats en Theunis Sjoerd hoopt daar een internetcafé op te snorren om een uitgebreider nieuwsbericht (inclusief foto's!) te kunnen posten. Hij raadt de familie, vrienden en andersoortige volgers van de deelnemers aan om nu nog snel een groetje te doen. Morgen zullen alle groetjes worden voorgelezen aan de groep. Volg al het nieuws over het project in Malawi of schrijf je snel in voor een mail bij projectnieuws om niets te missen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.