World Servants lanceert twee extra projecten

Geplaatst op 18 okt 2017 - 17:24

Ontzettend veel enthousiaste servants willen hun handen in 2018 uit de mouwen steken! Daarom lanceert World Servants vandaag twee nieuwe projecten, waarvan één zelfs in een 'nieuw' land. 

Omdat veel jongeren zich komende zomer dienstbaar in willen zetten, worden vandaag twee nieuwe projecten aan het overzicht met projecten toegevoegd. Zo kunnen alle deelnemers die dat willen de handen uit de mouwen steken, ook als ze met hun hele actiegroep naar hetzelfde project willen. 

Ghana

Het eerste nieuwe project vindt plaats in Sumniboma Nr. 2, in Ghana. Van 14 juli tot 4 augustus bouwt het team daar, samen met partner AG Care, aan twee lerarenwoningen. Sumniboma Nr. 2 ligt midden op het Ghanese platteland, in een gebied waar veel boeren wonen. Deelnemers die op zoek zijn naar het authentieke Afrika zijn hier op de goede plek. 

Ik wil meer weten over het project in Ghana

Rwanda

Het tweede extra project is een bijzondere. Samen met partner Red Een Kind in Nederland en AEE in Rwanda bouwen we in de gemeenschap Nyarushishi een kleuterschool en moestuinen. Dat doen we van 21 juli tot en met 10 augustus. Met het project ondersteunen we de zelfhulpgroepen die Red Een Kind met AEE Rwanda heeft opgezet. Nyarushishi is een prachtige plek om te laten zien dat ondersteuning bij ontwikkeling ècht zin heeft. 

Ik wil meer weten over het project in Rwanda

Verder nog iets?

Natuurlijk zijn er ook nog een aantal andere projecten waar je je dienstbaar in kunt zetten. Bijvoorbeeld:

Toon alle projecten van 2018

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.